Tietoa sähköpyöristä

Tietoa sähköpyöristä

Miksi ostaisin sähköpyörän?

Sähköpyörä on helppo, nopea, hauska ja edullinen tapa liikkua. Se on trendikäs vaihtoehto autolle. Monet käyttäjät ovat säästäneet huomattavia summia vuodessa, kun ovat jättäneet kakkosauton kokonaan tai osittain pois käytöstä. Pyöräillessä et jumita ruuhkassa tai ole riippuvainen joukkoliikenteen aikatauluista. Sähköpolkupyörä ei vaadi vakuutusta tai ajokorttia ja se on autoa ekologisempi vaihtoehto. Sähköpyörän olennaisin ominaisuus on se,  että sähköpyörän avustustasoa voi säätää. Voit valita miten suuren rasitustason haluat juuri sillä hetkellä eli kuinka paljon moottori keventää verrattuna omaan polkemiseen.

Sähköpolkupyörä sopii kaikenikäisille käyttäjille. Valikoimastamme löydät sopivan polkupyörän koululaiselle, nuorelle, työmatkapyöräilijälle niin harraste- kuin hyötykäyttöön. Sähköpyörällä pidempikin työmatka sujuu hikoilematta ja lyhyet matkan sillä pääsee jopa autoa nopeammin. Lisäksi sähköpyörä pehmittää ajosta pahimmat ylämäet ja vastatuulet, mikä lisää ajamisen iloa ja helpottaa vaatetuksen valintaa.

Tutkimukset ovat osoittaneet sähköpyöräilyn kohottavan kuntoa ja pitävän sykealueen optimaalisena rasvanpolttoon. Se myös madaltaa kynnystä pyöräilyn aloittamisen ja liikkeelle lähtemiseen.

Myymämme sähköpyörät ovat markkinoiden laadukkaimpia, eikä niiden käyttöikä eroa tavallisesta pyörästä. Tarkempaa tietoa sähköpyörien tekniikasta löydät blogistamme.

Lainsäädäntö lyhyesti

Sähköavusteinen polkupyörä

Sähköavusteiseksi polkupyöräksi luetaan polkupyörät, joiden moottorin maksimiteho on 250W ja moottori avustaa korkeintaan 25km/h nopeuteen. Moottori saa avustaa ainoastaan poljettaessa. Sähköavusteisella polkupyörällä saa polkea siellä missä tavallisellakin polkupyörällä, eikä se vaadi erillistä liikennevakuutusta. 

Sähköpyörä

Sähköpyöriä ovat kaikki pyörät joiden moottoriteho on 250-1000 W. Sähköpyörissä saa olla myös kaasukahva, jolloin pyörällä on mahdollista ajaa polkematta. Maksiminopeus pyörällä edelleen 25 km/h. Yli 250 W moottorilla varustettu pyörä vaatii liikennevakuutuksen. (Hinta n. 50-150 € / vuosi)

Mopoksi luokiteltavat

Suomen lainsäädännössä kaikki sähköpyörät, joiden nopeus avustettuna tai moottorikäyttöisenä ylittää 25 km/h, luokitellaan mopoiksi. Ne tulee katsastaa ja vakuuttaa luokkaan L1e. Niitä koskevat myös muut mopoille säädetyt lait. Näillä ns. 45 km/h pyörillä on tavallisesti valmistajan tyyppihyväksyntä. Tyyppihyväksyntätunnuksen avulla voimme pyynnöstä ennakkoilmoittaa rekisteröitävän pyöräsi puolestasi Trafille.

Muuta

Huomioithan lain määräykset virityssarjojen käytössä. Jos ostat ja asennat Speedboxin, menetät moottorin osalta takuun. Samoin pyörä ei ole enää sen jälkeen tieliikennekelpoinen, kun se liikkuu sähköllä yli 25 km/h, vaan on tarkoitettu ainoastaan yleiseltä liikenteeltä suljetulle alueelle eli ns. offRoad käyttöön.